Informatiebeveiliging
Ook zoiets waar we u graag mee helpen

Informatiebeveiliging en privacy
We nemen het u graag uit handen.

Geheim

Fusie en overname plannen, maar ook patenten en digitale sleutels.

“En de browserhistorie van de directeur”

Beperkt

Wachtwoorden, Financiën, Persoonsgegevens, Burgerservicenummers.

“Positie elders voor minister…”


Vertrouwen

Systeem- en gebruikersinformatie. Interne memo’s.

“De flutmemo’s van de vertrokken manager finance”


Openbaar

Gepubliceerde documenten, openbare rapporten en persberichten.

“Geen zin in privacy? Als je wilt, doen wij het voor je”

We overleggen altijd vooraf. Hoe is het nu geregeld en waar moeten we heen -of zelfs al zijn-.

Tekenen samen een plan uit, een classificatiesysteem en kijken of en hoe we dit kunnen uitvoeren met een programma van informatiebeveiliging. Dat gaat lukken, geen zorgen. Nemen we tegelijkertijd de in-, en externe eisen die gesteld worden aan beveiliging, AVG en Compliance (privacy) mee.

Dus twee in een klap! Voor de prijs van een.

En kennis van alle ontwikkelingen. Zodat u als ondernemer verder kunt. 

KLANTVRAAG

YES! WHOOP WHOOP! Hij is binnen! U bent alle concurrenten te slim af! Een nieuwe, potentieel grote klant gaat tekenen! Om het te vieren hebt u gisteren nog een flesje wijn opengetrokken.

Voor de nieuweklant met u zaken doen en het contract getekend wordt komt hij vanochtend nog even langs met zijn compliance officier en IT-riskmanager.

Stijfjes vragen ze u “Waar voldoet uw informatiebeveiliging eigenlijk aan? Hoe heeft u het ingericht zodat u ook onze privacy kan waarborgen? Doet u voldoende om ons continuïteit en kwaliteit te leveren? Kunt u dat aantonen door middel van een onlangs uitgevoerde audit? Bij voorkeur ISO27001”

Het antwoord “Is dat nodig?” is hier pertinent onjuist.

Dankzij ons kunt u zeggen: “Natuurlijk”

De vraag is zeker wel gerechtvaardigd (zelfs in onze ogen) en zal steeds vaker gaan volgen. Maar u bent juist van het werken op basis van vertrouwen en later zelfs vriendschap. Dus op de vraag van deze twee dames of heren (dat zegt de titel niet) weet u waarschijnlijk ook niet direct het antwoord.

* Wat is de verwachting van uw klant?
* Stond dat in de offerte?
* Wat is uw verwachting?

Het liefst doet u gewoon zaken, klant vraagt, u levert uw dienst of product. Daar bent u tenslotte ook best trots en kritisch op. Dan mogen de afnemers dat ook zijn.

De werkelijkheid gaat helaas echt verder dan alleen trots en kritisch zijn op het product en vertrouwen. Recente datalekken en hacks hebben niet direct het vertrouwen computerbeveiliging en het gebruik aangetoond.

Daarnaast dreigt de autoriteit persoonsgegevens met hoge claims tot wel 20 miljoen of 4% van uw wereldwijde jaaromzet als u uw gegevens en informatiebeveiliging niet op orde hebt als het gaat om de bescherming en het lekken van persoonsgegevens. Een risico waar uw klant mogelijk ook mee zit. Overigens niet iets van enkel Nederland. De G.D.P.R. is gemeen goed in de hele Europese Unie. Dus ook uw buitenlandse klanten zullen hun eisen stellen. De wetgeving is gemeengoed, maar de definitieve invulling ligt per land anders.

“Als ik niet lever is er niets, prima. Dan komt het wel later”

Ook dat ligt met moderne contracten ook iets anders.
Zo kon een kaasleverancier enkele dagen geen kaas leveren aan een van zijn grootste afnemers (Albert Heijn) en lag een olie transporteur in de USA weken plat. Omdat de daadwerkelijke omvang van de gevolgen nog niet volledig in beeld zijn zullen (extreem hoge) financiële claims ongetwijfeld volgen.

Voorkom daarnaast ook het maken van kosten voor gevolgen van risico’s die geen risico’s blijken te zijn. Dat is niet nodig en vaak heel kostbaar en uiteindelijk heeft u er niets aan.

Een onderzoek vooraf naar de juiste risico´s kan veel tijd, geld en frustratie schelen. We houden het graag eenvoudig. Niet complex. Er moet gewoon gewerkt worden.

WERKWIJZE

Iedereen mag alles van mij weten. Heb ik geen moeite mee

“Door een lek bij het bureau voor kinderwensen zijn de gegevens van honderden donoren en paren die samen niet zwanger kunnen raken op straat geraakt”

Legilo B.V. stunt niet met allerlei prachtige initiatieven en capriolen om u goed te beveiligen. We doen het gewoon, zonder poespas, vanaf een tekening, met een vast programma. We zorgen ervoor dat er voldaan wordt aan de gestelde en gewenste uitvoering van informatiebeveiliging om uw risico’s te beschermen.

We werken ook de andere kant op. Hebben uw afnemers hun systemen en beveiliging op orde? Kunnen ze dat aantonen?

Externe risico’s zijn tenslotte ook uw risico.

Kom kennis maken! Binnen een minuut…

contact

Stuur ons gerust een bericht

Contact gegevens 
Bereikbaarheid 

Mon-Fri: 8:00 – 21:00

Sat: 8:00 – 14:00

Sun: 8:00 – 14:00