Computerbeveiliging

Wij hebben een passie voor krachtige Computerbeveiliging in een snel veranderende wereld.

De huidige VUCA wereldVolatile, Uncertain, Complex en Ambiguous (lees:) snel veranderend, onzeker, complex en vaag of dubbelzinnig- stelt moderne organisaties steeds vaker voor dilemma’s in onzekere, complexe digitale situaties. Welke keuzes worden gemaakt wanneer niet alles duidelijk is. En waar doe je goed aan?

Onze mening: In ieder geval een keuze maken

Op het gebied van computerbeveiliging zijn de moderne bedreigingen en aanvallen steeds slimmer, complex en effectiever, maar niet iedere oplossing is even kosteneffectief. Duizenden euro’s uitgeven aan beveiliging om een paar financieel kleine risico’s te beschermen is niet zinvol. Ook niet digitaal.

Terwijl het voor veel organisatie en bedrijven steeds belangrijker wordt om bijvoorbeeld mogelijke aanvallen snel te detecteren en deze aanvallen te elimineren. Met een snelle actie op een aanval kunnen de gevolgen van een van een incident zo klein mogelijk te houden. De impact blijft beperkt. Dat is waar Cyber Risk en Cybersecurity elkaar raken als het gaat om krachtige computerbeveiliging. Het beveiligen van het optreden van risico, of laten we (kosteneffectief) risico toe? En investeren we voldoende om de de onzekere gevolgen te beperken?

We analyseren incidenten, onderzoeken en leren iedere dag nieuwe dingen waarom en hoe dingen gebeuren. Om de leercurve van ons en ook zeker uw medewerkers te verbeteren. Effectiever dan een workshop “niet op linkjes klikken”. Zo helpen we bedrijven met zinvolle bijdragen aan het continue leerproces van computerbeveiliging en dragen we effectief bij aan de optimalisatie van de systemen en risicobeheersing.

Effectieve computerbeveiliging omhelst ook een expliciet uitgeschreven incident management proces, digital forensisch onderzoek en security monitoring. Wij snappen dat goede beveiliging valt en staat bij effectieve en begrijpelijke informatie en implementatie. Vooraf de juiste dingen doen.

Computerbeveiliging
Computerbeveiliging


Wanneer we de kracht van de beveiliging opschroeven (verhogen) en we de juiste software of techniek gebruiken om te achter te komen waar de kwetsbaarheden binnen de organisatie liggen, lopen we vaak tegen incidenten aan, terecht want traditionele anti-virus software en firewalls zijn niet ingericht op de moderne bedreigingen. Belangrijk om processen en raamwerken zo in te richten dat je als organisatie achteraf niet verrast wordt. En als je dan toch verrast wordt -hebben we getest- en weten we wat te doen. Daar ligt pas de winst van deze inzet.

Rapportages, nieuw, tussentijds en achteraf, bieden we aan het verantwoordelijk management en directie.

De dynamiek van de VUCA Wereld is ons niet vreemd, we passen ons graag aan. Veranderingen vereisen veel van organisaties en bedrijven, dat snappen we. Of het nu gaat om nieuwe wetgeving en regulering (privacy, informatiebeveiliging bij betaling), het inwerken van nieuwe medewerkers of het implementeren van nieuwe software. Het heeft allemaal impact op de bedrijfsvoering, processen en procedures.

Nog los van de nieuwe dreigingen en technieken die door cybercriminelen wordt gebruikt. Een compleet programma van computerbeveiliging gericht op de techniek, mensen en organisatie werkt echt in het voordeel van bedrijven. Of compleet nodig is zal afhangen van de risico’s van de organisatie. Wat je wilt weten en meten ook…

We weten hoe we een SIEM-programma opstellen binnen een controle raamwerk (framework), welke passend is voor de risico’s van de organisatie. We werken met Mitre Att&ck en andere hulpmiddelen die ondertussen beschikbaar zijn. We vinden het ook niet vreemd wanneer we de beveiliging opschroeven, dat we meer incidenten vinden. Incidenten die eerder -bij lagere beveiliging- niet zichtbaar zijn. Maar wel enorme impact op uw bedrijfsvoering kunnen hebben.

Alles om de systemen en computerbeveiliging van bedrijven zo sterk mogelijk te houden in deze weerbarstige wereld. We ondersteunen met onze diepgaande kennis en kunde van IT systemen, processen en gebruikers.

Legilo B.V. | info@legilo.net | 085-40 11 062

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.